citytrips

Citytrips

Londen, Parijs, New York…  Deze steden staan misschien nog op jouw bucketlist of je wil er nog een keer naartoe.
Super, want deze klassiekers blijven verassen.. Maar wil je eens wat anders, een minder platgetreden paadje, dan helpen we je daarbij! Hierbij alvast enkele suggesties.

brown concrete building near river during daytime

Lyon

Makkelijk te bereiken vanuit Brussel-Zuid met de TGV.
De stad ligt aan de oevers van de Rhône en de Saône en is steeds belangrijk geweest bij de verbinding tussen het noorden en het zuiden.

Bij aankomst in de stad is de brin du sud, de stijl van het zuiden, voelbaar. Mensen zijn niet zo gehaast als in Parijs en als in het noorden koud en nat is, schijnt hier de zon.

Hoewel de stad een belangrijk centrum van bankzaken, textiel en farmaceutica is, associëren de meeste mensen Lyon met lekker eten, wordt ook eens de stad van de gastronomie genoemd.  Vooral Vieux Lyon met zijn wirwar van straatjes en overdekte steegjes is de moeite waard om te bezoeken.


brown and white concrete building during daytime

Parma – Modena – Bologna

Drie Italiaanse steden die zeker een bezoekje waard zijn, misschien tijdens een rondreis, misschien echt als citytrip.

Parma, belichaming van goed eten en een goed leven (denk maar aan Parma-ham en Parmezaanse kaas) Daarnaast bezit Parma ook nog een enorme schat aan kunst en cultuur. Mooie historische gebouwen  en tal van chique winkels…

Modena, ook wel synoniem voor snelle auto’s, we vinden hier namelijk de fabrieken van Ferrari en Maserati…
Opera… Luciano Pavarotti werd hier geboren.  Dit alles tesamen met de historische elementen van de stad maakt deze tot een leuke bestemming.

Bologna, kunst, cultuur, historische gebouwen.. Zelfs scheve torens, we vinden het allemaal terug in Bologna

city scale under blue sky

Madrid

Deze mooie Spaanse hoofdstad heeft heel wat te bieden. Je combineert een bezoekje aan Madrid perfect met het misschien iets minder bekende Toledo. Deze stad is makkelijk te bereiken met de trein vanuit Madrid. Ook deze citytrip wordt voor jou op maat gemaakt


aerial view of city buildings during sunset

München

München ligt in het hart van Europa en is de hoofstad van de Duitse deelstaat Beieren. Deze stad heeft bijzonder veel interessante musea, kerken en historische attracties. Jaarlijks vinden hier ook de Oktoberfesten plaats.

Scroll naar boven