De mol

De Mol naar Albanië en de Canarische archipel

Wie is de Mol naar Albanië

Wie is de Mol Nederland ging dit jaar naar Albanië, een onbekend en onbemind land. Door het strenge communistische beleid dat Albanië heeft gehad was het land decennia lang gesloten voor buitenlandse bezoekers. Het toerisme in Albanië staat daardoor nog in de kinderschoenen en ook de infrastructuur is volgens West-Europese normen beperkt. Het Albanese toerisme groeit echter elk jaar verder en speelt een steeds belangrijkere rol voor de Albanese economie.

Albanië is ideaal voor een roadtrip

In Albanië vind je bijvoorbeeld de relatief ongerept gebleven kustlijn, met in het zuiden Saranote en de Albanese Rivièra in het noorden. Ook vind je er ongerepte berggebieden in het noorden en zuidoosten en bruisende steden , zoals Tirana. Albanië is dan ook de ideale bestemming voor een roadtrip!

De stad Durrës en de deelgemeente Shëgjin zijn vooral populair onder de Albanezen zelf, maar trekken langzaam maar zeker steeds meer westerlingen aan. Andere troeven van Albanië zijn vooral de unieke cultuur en taal, ontstaan door de afwisselende overheersingen die Albanië in zijn woelige geschiedenis heeft gekend.

Zin gekregen om Albanië te verkennen?

De Mol Vlaanderen naar de Canarische archipel

De Mol Vlaanderen trekt dit jaar naar de Canarische archipel.  Deze tropische eilandengroep ligt voor de kust van Afrika en is een autonome regio van Spanje. De zuidelijke ligging maakt het een perfecte bestemming voor een vakantie in alle seizoenen.

De Mol Start op Lanzarote en reist daarna naar Fuerteventura, Gran Canaria, Tenerife, La Gomera, El Hiero en La Palma, dat helaas onlangs getroffen werd door een vulkaanuitbarsting. Verder zijn er nog enkele kleine onbewoonde eilandjes.

Elk Canarisch eiland heeft zijn eigen karakter

Tenerife, het grootste eiland, wordt ook wel eiland van de eeuwige lente genoemd. Overal zie je schitterende groene begroeiing en bloeiende bloemen.

Lanzarote, is één van de droogste eilanden. Bekend van de witte laagbouw (max. 2 verdiepingen). Dit is het meest vulkanische eiland van de Canarische Archipel.

Fuerteventura, het droogste eiland en op één na grootste van de archipel. Door de droogte is het behoorlijk kaal, maar het heeft wel heel mooie stranden. Het waait er bijna altijd, wat het een perfecte bestemming maakt voor watersporten.  Kite – en windsurfers komen hier aan hun trekken.

Gran Canaria is samen met Tenerife het meest bekende eiland van de archipel.  Vooral het zuiden is toeristisch. De rest van het eiland is zeer divers en zeker de moeite waard om te verkennen.

La Gomera heeft amper stranden en slechts een klein vliegveld, dus er is geen massatoerisme. Het is het perfecte eiland om te wandelen.

El Hierro of La Isla Chiquita (het kleine eiland) is het kleinste eilandje. Door het rijke onderwaterleven is het de perfecte bestemming om te duiken. Ook ontdek je er het zeereservaat van La Restingo met kleurrijke vissen, koraal, grotten, kliffen en een vulkanisch landschap.

Meerdere eilanden leren kennen? Kies dan voor eiland hoppen. Ik help je graag bij het plannen van jouw reis.

Scroll naar boven